Når mad og vin passer sammen som, nå ja mad og vin.

Det er ikke lutter lagkage – heller ikke når nogen har fødselsdag.

Jeg er sprunget ud som selvstændig og må da blankt erkende, at det er hårdere end jeg lige havde regnet med. Jeg har altid været vant til tidsstyring og tracking af mine opgave, men nu er der ikke en arbejdsgiver, der betaler for mine toiletbesøg eller de 5 minutters snak med kollegaerne ved kaffemaskinen. Jeg har faktisk slet ingen kollegaer og min kaffemaskine er en elkedel. Mit kontor er pt ved spisebordet og jeg synes egentlig, at jeg mangler en kontorstol.

Selvstændig virksomhed

.. nu synes du måske det hele lyder lidt træls, men det er det faktisk ikke. Jeg står op og kan faktisk helt selv styre min dag, hvor meget jeg vil nå og hvad jeg vil nå. Vil jeg tjene penge, så må jeg jo lave noget og er jeg træt, så kan jeg tage den lidt med ro. Mit største problem er at se, hvor lidt jeg faktisk laver i løbet af dagen. Ja, du læste rigtigt. For hvis du tænker over det, jeg kan ikke be’ mine kunder om at betale for min tur på toilettet, den tid, som jeg bruger på at lave kaffe eller de 10 min, som jeg bruger på at ryste min krop efter timer på stolen. Det bliver i løbet af en dag til en del ’tabte’ minutter.

Jeg bruger omkring 5 timer i løbet af en traditionel arbejdsdag på ting, som faktisk giver mig penge. Resten er mails, kaffe hentning, frokost og toiletbesøg. Det synes jeg egentlig er ret tankevækkende… og bestemt noget, som jeg vil forsøge at mindske.

Lige nu tager jeg en timepris, der bestemt ikke tjener mig mange penge, hvorfor det selvfølgelig er ekstra stramt. Men jeg er lige startet og jeg vil egentlig gerne have et par kunder i folden, så jeg ved, hvad jeg kan tilbyde dem og lære min egen arbejdsstil at kende. Det er trods alt stadig kun tredje uge, som jeg er startet på i dag.

Livet som selvstændig er ikke for alle – og jeg ved trods alt ikke, om den er noget for mig endnu. Jeg har indtil nytår til at finde ud af det, så jeg kan lære meget endnu og jeg håber det bliver både positivt og udfordrende. Uanset hvad kan jeg sige, at jeg synes det er en spændende personlig rejse, hvor jeg får lov at arbejde med det jeg elsker.

Jeg vil tage hver dag som en ny dag til at forbedre mig og min virksomhed – læs mere om den på mathildemajlund.dk.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når mad og vin passer sammen som, nå ja mad og vin.