Kender du til irrationel frygt? – Det gør jeg.

Ærø er ikke en død ø – den er stille.

Vi stod af færgen i solskin. Med det samme blev jeg ramt af minderne, som jeg har på øen. Jeg havde slæbt ham hele vejen fra vores velkendte Odense, hvor vi til daglig bor. Nu blev han slæbt gennem brostensgaderne og forbi det ene lille byhus efter det andet. Storsmilende fortalte jeg, hvor jeg havde drukket mine første øl, haft min første lejlighed og der, hvor jeg engang havde tisset i en skraldespand.

Han fandt sig i det hele – det er så let med ham. Vi er heldigvis faldet til ro i os selv. Det betyder, at vi ved, at vi begge to har en fortid, ex-kærester og pinlige historier. Mine vil nok altid slå hans.

Tilbage til påsketuren. Vi brugte den første dag på at sove, lade roen indfinde sig og spise en stor rød bøf på Hotel Marstal. Det var stedet, hvor jeg fik mit første job som 18-årig. Der har jeg langet mange bajer over disken, serveret en del bøf bearnaise og stået til langt ud på natten, når der var selskaber. Det var heldigvis, som det plejer. For sådan er det tit med minder – jeg vil gerne bekræftes i, at det er som jeg husker det.

Påskelørdag

Dagen efter stod vi op til lyden af stilhed. Marstal er ikke en død by. Den er stille. Den er rolig. Mængden af biler er på et minimum, når du sammenligner det med Odenses travle gader. Det er noget, der sænker ens blodtryk.

Morgenmaden blev hentet i den lokale brugs. Kort tid efter, kom min veninde og hendes kæreste. Nu kunne vi rigtig rive op i minderne. Min veninde og jeg har delt mange minder på Ærø – gode, som dårlige.

Lørdag er en helt speciel dag på Ærø. Det er den dag på året, hvor der er flest ærøboer, som kommer hjem til den årlige påskelørdag. Påskelørdag går ud på 3 ting. Du skal drikke en masse øl, du skal spise forkullede pølser fra en grill på stranden og spise æg kogt i havvand. Hvis du tænker, at det lyder som en dårlig fest, kan jeg fortælle dig, at det er en af de største danske folkefester – og det hele foregår på stranden ’Halen’. Vi brugte omtrent tre timer på stranden i fuld solskin og ingen solcreme. Ja, vi var ret stegte bagefter. Det var fantastisk!

Resten af lørdagen bød på endnu en omgang god mad på Den Gamle Vingård. Det blev efterfulgt af en irsk kaffe på den irske pub. Aftalen var at tage på pubcrawl og vise kæresterne, hvor min veninde og jeg har drukket de mange øl. Vi nåede dog kun 3 ud af de 6 steder der var. Alt det friske havluft gjorde os trætte.

Påskedag

Dagen efter gik turen til Ærøskøbing. Ærøskøbing er nok den smukkeste af byerne på Ærø – hvorimod Marstal gør det bedst til ungdomsmiljøet, som HF-Søfart og Marstal Navigationsskole har bidraget til. Ærøskøbing har de fineste små byhuse i alskens farver og brostensbelagte gader, der indbyder til hygge. Det var smukt og klart et besøg vejr. Og kommer du med færgen fra Svendborg, lander du lige midt på havnen i Ærøskøbing.

Resten af weekenden blev brugt på afslapning, indtil vi skulle hjem mandag. Det var en påske, hvor energien blev ladt op og minderne blev talt op og grint af. Noget har ændret sig, dog er meget bevaret. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Husk at drikke et glas til, nyde livet og tag til Ærø for at lære og trække vejret igen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kender du til irrationel frygt? – Det gør jeg.