Forkælelse, romantik og gourmet – her skal du spise i Odense.

Kender du til irrationel frygt? – Det gør jeg.

Du står midt i en stormende forelskelse, men pludselig rammes du er en jagende frygt – frygten for at miste det hele igen er knusende og deprimerende. Du kan også opleve det i forbindelse med et nyt arbejde, hvor du pludselig føler dig usikker på ansættelsen eller frygten for at miste noget du har kært. Frygten kommer på alle tidspunkter igennem livet. Desværre er den nogle gange ubegrundet og ikke til at styre – det er det jeg kalder for uvisheden.

Uvisheden er en irrationel frygt, som ingen kan gøre noget ved, men som virkelig kan gøre ondt. Når noget er irrationel betyder det følgende,

ikke styret af eller baseret på fornuft, men på følelser, instinkter el.lign.

Følelserne har jeg mange af – og lige for tiden er de mere fremtrædende end min fornuft. Jeg har ladet mig styre af mine følelser på det sidste. Men det skal være slut – jeg vil ikke gå og være bange for dit og dat længere.

Jeg vil f.eks. ikke gå og frygte, at min kæreste forlader mig. Fornuften siger, at han viser ingen tegn på at forlade mig. Uvisheden siger, meeeeen måske er han ekstra sød, fordi han forlader dig om lidt. Når jeg skriver det ned sort på hvidt, lyder det helt grotesk. Men jeg kan ikke styre det, uvisheden nager mig.

Jeg vil f.eks. heller ikke gå og frygt, at jeg bliver fyret fra mit nye job. Fornuften siger, at jeg gør det bedste jeg kan med de evner, som jeg har på nuværende tidspunkt. Uvisheden siger, meeeeen måske kan du slet ikke finde ud af at skrive tekster eller lave inspirerende indhold. Der er jo allerede en kunde, der ikke var helt tilfreds.

Det stopper i dag! Eller det gør det ikke, for jeg ved jo godt, at det kommer tilbage i ny og næ. Men jeg vil gerne ændre mit mindset. Jeg vil gerne kunne komme på andre tanker, når uvisheden sniger sig frem fra buskadset. Derfor har jeg sat mig for følgende ting:

Jeg vil forsøge at finde roden til, at tanken opstår.

Jeg vil forsøge at opveje den negative tanke med en positiv.

Er der ikke en positiv modsætning, kan jeg så ændre noget, for at sikre mig selv at uvisheden ikke bliver til virkelighed?

De 3 steps skulle gerne få mig på andre tanker – måske kan de også hjælpe dig med at bryde med frygten for det uvisse.

Tilslut vil jeg lige sige, at har du en knugende mavefornemmelse, kan der ofte være noget i det. Her handler det om at få afdækket din mistanke. Din krop har en sjette sans, så hvis du oplever det som et tilbagevendende problem vil jeg få hjælp til at få afklaret uvisheden.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forkælelse, romantik og gourmet – her skal du spise i Odense.