Mister du kontrollen når du drikker? - Sådan bevarer du den.

Forkælelse, romantik og gourmet – her skal du spise i Odense.

Den smukke indgang er gemt ved indgangen til Arkaden, men overraskelsen er stor, når du træder ind af døren på første sal. Du bliver mødt er en smilende tjener med hvid handske, der roligt tager frakken og viser dig mod dit bord. Bordet er langt nok væk fra andre, så det bliver intimt og tæt nok på, så du ikke føler dig forladt – nu kan du bare nyde The Balcony og dens udsøgte stemning.

Champagnen bliver fyldt i glasset og der kommer hurtigt en snack på bordet, der kan holde dig beskæftiget og sætter stemningen fra start. Nysgerrigheden sættes straks i gang med den første appertizer, der byder på en altspiselig ret. Det ligner mest af alt en potte med jord og små gulerødder, men det hele kan spises og det smager fantastisk.

Champagnen var en 2012 Blanc de Blanc, Grand Cru – Mandois. Den var så balanceret og lækker på tungen, at jeg kunne blive fristet til at købe den på trods af prisen. Druen er Chardonnay og den er bare lækker.

Jeg vil ikke sidde og fortælle om retterne i detaljer, da du kan se de lækre retter på min instagram profil, mathildemajlund. Men jeg vil dog snakke lidt om vinmenuen.

Efter champagnen tog vi hul på en udsøgt 2017 Alvarinho, Terramatter – Soalheiro. Alvarinho er en drue, der er meget brugt i området. Den har en lidt speciel smag i glasset ved første tør. Men den vokser på en og den uklare væske gør da også, at man lige rynker en gang, når den kommer i glasset. Men den ufiltreret vin er udsøgt og afbalanceret med citrus og bid.

Den næste er ligeledes en hvidvin – helt bestemt en 2016 Premier Nez, Maria Langevine. Jeg skal være ærlig og erkende, at jeg ikke kan huske meget om den. Den hang ikke ved i hukommelsen.

Nu bevæger vi os et smut over i Barolo, der er en af mine yndlingsområder. 2015 Barolo, Albe – G.D. Vajra er naturligvis lavet på 100 % Nebbiolo. Den er lettere og køligere i udtrykket, hvilket skyldes, at markerne ligger i en 400 meters højde. Jeg er vild med rødvine, der er lette og bløde – og det må man sige denne er. Den passede perfekt til den møre Beef Wellington og det hele smeltede sammen i en skøn harmoni.

Til sidst nåede vi at smage en udsøgt dessertvin. Den smukke dybe farve, der kom ud af flasken indbød til mere. Nv. Brachetto, Birbet – Malvira er jordbær, sommer og solskin på flaske. Mums.

Hele vejen i gennem oplever du en venlig tone, hvor du ikke føler dig sat af. De er søde til at forklare – og ja, du må gerne spørge, hvorfor du skal spise kaviar med en elfenbensske i stedet for metalskeen. Jeg vidste det ikke, men jeg gav dem ret – det fremhæver metalsmagen.

Alt i alt var der en utrolig god stemning, en rolig indretning og masser af god vin. Det var lækkert og jeg vil gerne anbefale andre at tage derind. Det er et skønt sted til en kærestemiddag – må hellere tage min kæreste med næste gang. Min lillebror ville ikke kysse.. Men jeg takker ham for den gode fødselsdagsgave – det var en god oplevelse.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mister du kontrollen når du drikker? - Sådan bevarer du den.