Vil du opleve en Châteauneuf du Pape i verdensklasse?

Mister du kontrollen når du drikker? – Sådan bevarer du den.

I dag vil jeg rigtig gerne snakke om alkohol og kontrol – for det er ikke nemt at bevare kontrollen, når man drikker alkohol. For nogen kan det ligefrem lede til vold, hvor for andre kan det være hukommelsestab eller evnen til at kontrollere ens bevægelser. Uanset, hvilken en af situationer du står i eller er bange for at stå i, vil jeg forsøge at forklare dig, hvad du kan gøre ved det.

Jeg stod selv i en situation i lørdags, der var udenfor min kontrol. Selve situationen havde ikke noget med alkohol at gøre, men jeg var beruset og følte at oplevelsen blev mere overvældende på baggrund af det. Det førte til en lille uoverensstemmelse med min kæreste, der fik at vide, at den situation måtte han aldrig sætte mig i igen. Det har han lovet at lade vær med. Men det gjorde ikke øjeblikket mindre slem for en kontrolfreak som mig.

Så hvad gør du, hvis du pludselig står i en situation, hvor dine sanser er sløret eller forstærket af alkoholen? Du finder nok ud af, at du vil reagere anderledes end hvis du stod i samme situation, ædru.

Det første jeg vil gøre er simpelthen og trække vejret en ekstra gang. Er det nu så slemt, det der er sket eller det, der blev sagt? Hvis det er så slemt, at det kræver en modreaktion, kan du vælge at trække dig væk fra situationen og tænke over muligheden for en reaktion. Undskyld dig og gå på toilettet eller udenfor rummet. Benyt de få minutter til at tænke det i gennem. Du kommer måske frem til, at det ikke kræver en reaktion i øjeblikket. Det kan være, at du kan vente med at tage situationen, når du er ædru. Det vil mindske risikoen for at sige noget, som du kommer til at fortryde.

Kan du ikke huske aftenen i går? Det er en ubehagelig følelse, der for mange får dem til at få følelsen af kontroltab. Du kan i første omgang gennemgå telefonen for information om nattens hændelser. Hvis du har mod på det, kan du få fat i dem, som du tror, at du tilbragte aftenen med. De kan som oftest berette, at du hyggede dig og tog hjem på et bestemt tidspunkt.

Hvis det er gentagne gange, at du ikke kan huske de våde byture, bør du nok se på, hvor meget du indtager, din følelsesmæssige tilstand og huske at drikke vand i løbet af aftenen.

Til sidst handler det også om at drikke med måde. Når du drikker med måde, kan du holde styr på dig selv og din krop. Men vi oplever alle de aftenener, hvor vi fik for meget, fordi det ene tog det andet. ’’Vi hyggede os jo bare’’ har du nok sagt mange gange.

Husk, at det ikke er alle situationer du kan kontrollere. Det er livet. Har du gjort noget pinligt, så er det okay at være ked af det derhjemme, men lad det ikke tage dig helt i kulkælderen. Det bliver formentlig glemt igen – og måske bliver det en sjov historie, når det er kommet på afstand.

Husk et drikke et glas mindre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du opleve en Châteauneuf du Pape i verdensklasse?