Forkæl dig selv med en oplevelse – tag til vinmesse.

Vil du opleve en Châteauneuf du Pape i verdensklasse?

Det er ved at være et stykke tid siden, at jeg sad ved bordet i Odd Fellow Palæet, hvor jeg smagte den ene gode vin efter den anden. Men der var én flaske, der har hængt ved lige siden. En rødvin, der er på toppen både hvad angår årgang og smag.

Det er 2015 Châteauneuf du Pape Rouge fra Domaine Durieu. Domaine Durieu er et skønt lille familieforetagende, der har placeret vinmarkerne i området Châteauneuf du Pape, der ikke ligger så langt fra det kendte område Rhône i Frankrig.

Dens kraftfulde dråber giver svar på tiltale og luften fuldes med sødme. Der er masser af smag i denne vin, der med en god sødme passer godt til de søde vildtkød. Den vil gå fantastisk til det meste vildt, da den kraftige smag ikke overdøver kødet. Kødet kan den anden vej også godt tåle den fyldige rødvin – de 2 smagsnuancer danser rytmisk sammen.

De smagfulde frugter har et snart af syre, der gør den egnet til at ligge hen et par år. Du vil med sikkerhed opleve en vin, der udvikler sig på en god og elegant måde. Det er trods alt en fransk vin og de har ry for deres elegante udviklinger.

Grenache er den dominerende druesort i vinen her, hvilket er med til at give noter af fyldig frugt og krydderi. Det er den mest anvendte drue i området – hvilket betyder, at hvis du støder på en Châteauneuf du Pape vil den overvejende bestå af Grenache.

2015 Châteauneuf du Pape Rouge fra Domaine Durieu star til 250 kr. flasken på Noer & Kofods hjemmeside – og den er bestemt til dig, der ønsker en rødvin, der ikke falder i gennem, når den kombineres med kraftige retter. Lad den ligge, hvis du kan. Ellers skal du blot nyde dens delikate dråber nu.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forkæl dig selv med en oplevelse – tag til vinmesse.