Står den på sushi i weekenden? Køb denne Chardonnay til.

Chardonnay eller Sauvignon Blanc – de 2 store mastodonter.

Vin er så nuanceret, at der helt sikkert også findes en til dig. Det gælder om at finde den drue, der fylder bedst i din mund og skaber glæde for dine smagsløg. Jeg vil gerne tage dig igennem de to mest gængse hvidvinsdruer, da det efter min mening er på baggrund af druen, at du skal vælge din yndlingsvin. Du kan efterfølgende dykke ned i områder, da druer kan smage forskelligt alt efter hvilket område, at de kommer fra.

Vi starter hos den meget misforståede drue Chardonnay, der findes i store dele af verden. Det er måske en af de druetyper som de fleste kender. Du finder smagsnuancer fra gule søde æbler, ananas, vanilje og smør. Når de dyrkes rigtig kan de give en fed og fyldig vin, som måske er lageret på egefad. Men da det også er en af de mest udbredte druer, kan du opleve Chardonnay mindre heldig. Jeg skrev i forrige uge om en fantastisk vin, der netop er lavet på Chardonnay – den er ikke så fed, som du kan opleve druen, men den er bestemt et glas værd.

Sauvignon Blanc er en hvidvins drue, som nogle gange bliver blandet med Chardonnay for at give den lidt mere fyldighed. Du kan med fordel drikke den, når den kommer fra Frankrig – men den dyrkes også i New Zealand og USA. Den har masser af syre, som kommer til udtryk gennem lime, grønne æbler og passionsfrugt. Hvis du er til grønne æbler, vil du helt sikkert kunne lide denne drue. Hvis du vil prøve en drue, der minder om, kan du kaste din kærlighed på Verdejo.

Disse to druer bruges altså både hver for sig og sammen for at skabe den bedste smag – men en ting er sikkert, de smager vidt forskelligt. Jeg vil personligt servere den fede Chardonnay med cremede rester og hvid fisk, hvorimod at den mere syrlige Sauvignon Blanc skal serveres med gedeost eller mere krydret mad, da det vil gå godt i spænd.

Jeg vil snart gennemgå mange flere druesorter, så du kan lærer endnu mere om de forskellige slags og kan træffe dit valg på baggrund af smag og behag fremfor etiketter.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Står den på sushi i weekenden? Køb denne Chardonnay til.