Du er den eneste, der kan gøre noget ved det.

Står den på sushi i weekenden? Køb denne Chardonnay til.

Når man taler om hvidvin i de danske hjem er der rigtig mange, der har stærke holdninger til, om de kan lide det eller ej. Min opfattelse er at mange mænd ikke mener, at de kan drikke hvidvin og mange kvinder kun kan drikke sød hvidvin. Hvis du selv er en af de før omtalte personer, så udfordre jeg dig til at tage din opfattelse med ned i glasset på denne udsøgte Chardonnay.

Her vil de kvinder, der kun drikker sød hvidvin opleve en udsøgt friskhed, der passer perfekt til den elskede sushi. Mændene vil på den anden side blive udfordret med en klarhed i smagen, der normalt ikke opleves så fint i rødvin, der ofte kan virke tyngende. Tierra Antica fra 2016 er en hvidvin lavet på Chardonnay druen – som mange fejlagtigt tror er mere fed end frisk.

Jeg må blankt erkende, at jeg i lang tid svor til Chardonnay som min go-to drue, når jeg ikke kendte andre af druerne på vinkortet. Jeg har dog fundet andre spændende druesorter, da jeg tit oplever, at Chardonnay kan variere meget i smag.

Denne vin er dog en af de bedre flasker af Chardonnay som jeg har smagt. Den er blevet koldgæret ved 16 grader, hvilket har givet den lidt spidse karakter og det høje syreindhold – men som jeg antyder i overskriften, den er perfekt til sushi. Hvis du har smagt de japanske øl, der tit bliver serveret på sushirestauranter landet over, så minder den faktisk lidt om det. Det er samme friskhed og lette syrlighed, der kombineres med et snert af citrus.

Du finder vinen her hos Noer & Kofod, der er blevet en af mine faste vinpushere. Jeg er vild med deres kærlighed til vin. De går nemlig ikke op i kendte mærker – nej, de vil hellere levere den gode smag fra de mindre kendte huse. Kig forbi deres side og lad dig inspirere til mange flere vinoplevelser.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du er den eneste, der kan gøre noget ved det.