Tørstig torsdag finder det bedste frem fra Priorat.

Dagpenge, jobsøgning, håb, afslag – repeat

Jeg vil gerne snakke lidt om det at være ledig – for det er noget, som jeg selv er rigtig dårlig til, men det giver hår på brystet. Jeg har været 100 % ledig siden 19/1 og jeg har søgt næsten 1 job om dagen siden. Det betyder, at jeg har gjort mere end den gennemsnitlige dagpenge modtager, men jeg har ikke haft heldet med mig endnu. Jeg mener virkelig held, når det kommer til jobsøgning – specielt, når man er nyuddannet. Jeg har masser af erfaring og mere end 15 år på arbejdsmarkedet i en alder af 25. Men det giver ikke rigtig pote.

Jeg har fået et afslag, som virkelig gjorde ondt. Jeg havde alle kvalifikationerne, men jeg blev fravalgt på baggrund af erfaring. Det var virkelig et drømmejob, hvor jeg kunne se mig selv rykke grænser, men de gik en lidt mere sikker vej. Det er deres tab, men bestemt noget, der giver mig et reality tjek. Et par dage efter fik jeg endnu et afslag, denne gang var det fordi, at jeg havde for meget erfaring – så begynder man at blive lidt træt.

Jeg kan ikke gøre så meget mere end at skrive de personlige ansøgninger, søge uopfordret og spørge virksomheder, om jeg kan komme i praktik hos dem. Men jeg er træt af at sidde stille – jeg vil lære og forny mig. Men hvordan holder jeg mig i gang? Det er til tider rigtig svært, da jeg i princippet ikke skal nå noget som helst. Hvis man ser bort fra de jobs, som skal søges. Jeg gør 3 ting, og dem får du her:

Jeg sørger for at stå op sammen med min kæreste, når han tager på arbejde. Hvis jeg ikke gør det, kan jeg sagtens finde på at blive liggende til klokken bliver 9, 10 eller 11. Det er dælme ikke særlig optimalt. Så op og i gang tidligt på dagen, ligesom jeg ville, hvis jeg skulle på arbejde.

Det næste jeg gør er allerede aftenen før. Her skriver jeg en to-do liste over de ting, som jeg skal dagen efter. Det giver både noget at stå op til og en følelse af at skulle noget – plus det bliver bare lidt mere vigtigt, når man skriver ting ned.

Den sidste ting jeg gør, der er med til at holde mig i gang er, at jeg tillader mig selv at gøre det, som jeg har lyst til. Det vil sige, at jeg gør alt det, som jeg ikke ville kunne, hvis jeg havde et job. Jeg ser serier, dokumentarer, læser bøger, undersøger trends inden for mit felt, gør rent, skriver mere på bloggen og alt muligt andet. Det er dejligt befriende, hvilket du skal huske, hvis de ligesom jeg er ledig – det er okay at gøre alle de ting, da det er med til at give dig ny energi til din fremtidige arbejdsplads.

Så op på hesten og drik en kop kaffe mere – for det er benhårdt at få et job, i hvert fald indenfor min branche.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tørstig torsdag finder det bedste frem fra Priorat.