Hvad dælen giver man en, der elsker vin i gave?

Tørstig torsdag finder det bedste frem fra Priorat.

Jeg var i Spanien henover julen 2018, hvor min far tog os på BiBo, som er en restaurant af den verdenskendte michelin-kok Dani Garcia. Der er finurligt indrettet med alle mulige pyntegenstande og en blæksprutte, der kommer ned igennem loftet. Det er ikke kedeligt derinde – så her blev vi forkælet med de lækreste retter, som blev lavet af ham og hans fantastiske kokke. Vi fik blandt andet smagt 3 forskellige slags tun tartare, skøn risotto og andre delikate små retter. Jeg kan varmt anbefale den sjove restaurant – men det er ikke det, som vi skal snakke om hele dagen.

Ligeså godt som deres kort var, ligeså godt var vinkortet. Vi fik blandt andet denne St. Antoni de Scala Dei, fra Priorat af årgangen 2013.

Det er en af de bedste årgange, hvis du tager ud fra bedømmelserne, som den har fået. Det kunne smages, da vi fik den på restauranten. Den lækre Grenache drue forkælede ens smagssanser og gav en skøn frugtig smag, med lækre krydderier, der varmede godt.

Jeg har svært ved at sætte ord på, hvilke noter der er mere – men du får en vin, der hverken er for let eller for kraftig. Den vil gå godt til både fjerkræ og det mørke okse- og lammekød.

Hvis du skal forkæle dig selv med en dyre flaske, så er det denne, som du skal have fingrene i. Jeg ville drikke flere flasker af denne, hvis jeg havde råd. Nyd den.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad dælen giver man en, der elsker vin i gave?