Er du ligeså doven som mig?

Tørstig torsdag har været en tur i det franske.

I dag får du en lidt anden oplevelse, da jeg ikke bare har smagt på en god flaske vin. Jeg har nemlig været ude og spise, hvor jeg blev forkælet med lidt god vin og god mad hos Bacchus. Jeg blev dimittend i mandags og i den forbindelse tog min far os alle med ud og spise. Som de jyder vi nu er, kunne vi ikke stå for det gode tilbud hos Bacchus, som bød på 3 retter for 300 kroner – det de også kalder rustik mandag.

Restauranten er fransk, hvilket både kommer til udtryk i deres mad og vinkort. På vinkortet var der disket op med mange fine ting, hvoraf min far udvalgte følgende:

Domaine les Ondines, Côtes du Rhône fra 2017, jeg kender ikke prisen herpå.

Buisson-Battault, Pommard fra 2013, som er spottet til 250 kroner på nettet.

Givry 1. Cru, Clos Marolle fra 2016, som er spottet til 330 for en magnumflaske.

Vinene blev hver især parret med den respektive ret. Hvidvinen fik selskab af en traditionel fransk løgsuppe, der både smagte af noget og var fyldt med ostebrød. Vinen og retten harmoniserede godt, hvilket altid løfter både vin og ret til et højere niveau.

Pommarden fra 2013 gjorde det godt til kyllingen, hvor den lettere Pinot Noir drue kunne komme til sin ret sammen med det lyse kyllingekød. Årgangen kom til sin ret og den var modnet godt i flasken.

Den sidste rødvin var lidt en ekstra flaske, som kom på bordet, da min kæreste fik et glas rosé mere. En utrolig elegant vin, der desværre nok blev åbnet en tand for tidligt. Den kunne ikke hamle op med den gode modning, som den lidt ældre Pommard havde fået. Den fejlede bestemt ikke noget, men sammenlignende man den med den tidligere vin, faldt den desværre igennem på den unge årgang.

Udover de øvrige fik vi også serveret et glas bobler til at starte på og et glas dessertvin til æblekagen. Det var alt i alt en rigtig god aften, hvor der ikke blev sparet på noget. Jeg vil gerne anbefale den rustikke mandag til andre, som mangler et sted at spise i Odense.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er du ligeså doven som mig?