Tørstig torsdag har fundet de danske rødder frem i Argentina.

Er du ligeså doven som mig?

Jeg er så slem til at blive liggende i sengen for tiden, hvilket nok skyldes, at jeg ikke skal stå op til noget. Jeg er arbejdsløs og på dagpenge, så de eneste forpligtelser jeg har er kun mine egne – med undtagelse af de møder og ting, som man skal, når man er på offentlig forsørgelse.  Så hvordan sørger jeg for at komme op og få noget ud af dagen? Ja, det vil jeg forsøge at skrive ned her, så det forhåbentlig kan inspirere andre til at få kroppen ud af sengen og i gang.

Den første ting jeg gør, sker aftenen inden. Her skriver jeg ned, hvad jeg skal nå dagen efter. Det er et velkendt trick, da det giver overblik og mulighed for at planlægge den følgende dag. Det er også med til at give mig ro i kroppen, så jeg kan sove trygt og vide, at jeg ikke glemmer noget. Du kan med fordel skrive det ind i din kalender, hvis det er større ting eller benytte din notesblok, hvis du bare skal huske at hente mælk.

.. nå, så kom morgenen. Du har forberedt en hel to do-liste, men… puha, du er træt og du kunne godt sove 5 minutter mere. Det skal du også give dig selv lov til, hvis du virkelig er træt og måske har sovet dårligt. Men mærk efter om det ikke bare er fordi, dynen er varm og kroppen tung. Mit bedste trick mod det er simpelthen at gå i bad. Det hjælper altid på mig, da jeg bliver frisk – plus jeg ikke gider at sove med vådt hår. Hvis du nu ikke er typen, der går i bad om morgenen, kan du prøve at ligge vækkeuret henne ved døren. Det gør, at du i det mindste får rejst dig op.

Når jeg har været i bad, bruger jeg altid tiden på at lægge make-up og tage tøj på – det sidste gør de fleste nok, men for mig handler det om, at jeg føler mig knivskarp. Jeg får mere ud af dagen, hvis jeg ligner en der kan erobre den. Hvis du er typen, der tænker; ’’Der er alligevel ikke nogen, der skal se mig i dag. Jeg behøver ikke se så godt ud.’’, kan du sikkert få en masse ud af det trick. Det giver selvtillid, som jeg bruger til at få ting gjort i løbet af dagen.

Hvis du nu er arbejdsløs, ligesom mig, skal du også huske at holde de små pauser i løbet af dagen. Brug tiden på de ting, som du ikke ville kunne gøre, hvis du havde et fast arbejde. Et arbejde er så fast i dens struktur, at du skal give dig selv lov til at være strukturløs i denne periode. Det vil give dig energi til dit kommende job.

Nu vil jeg videre med min to do-liste for i dag – specielt fordi, at der venter et glas vin i aften.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tørstig torsdag har fundet de danske rødder frem i Argentina.