Jeg har en bachelorgrad.

Tørstig torsdag har fundet de danske rødder frem i Argentina.

I dag er flasken vendt mod Argentina, hvor en dansk familie emigrerede til i 1918. Vinen Brobjerggaard er fundet hos Noer og Kofod, som jeg før har anmeldt vine for. Så sent som sidste torsdag, anmeldte jeg deres Dona Matilde. Vinen her er lige nu en del af deres restsalg, så du kan få den til kun 82,5! Det er et fund til den pris.

Brobjerggaard er en kraftig en af slagsen, da den er lavet på den kraftige og smagfulde Malbec drue. Den efterlader en lang eftersmag i munden, som gør den ideel til de tunge kødretter.  Så server den gerne til grillretterne, vildt kødet eller et godt ostebord med nogle kraftige herre i blandt.

Min anbefaling (eller retter Noer og Kofods) er at servere den på anden dagen, da den udvikler sig rigtig meget. Jeg var personligt ikke vild med den lige efter optrækning, men jeg blev anbefalet at lade den stå en dag. Det gjorde kun underværker, da den kan virker lidt skarp ved jomfru-smagningen. Men derefter får den en smag af røde frugter, der modner direkte i glasset – det er ret magisk.

Den søde historie med de danske rødder i Argentina er ikke til at stå for, da de stadig føres videre i dag. Det var Carl Aage Brobjerg der i 1918 emigrerede, hvor efter hans søn Niels startede med at dyrke vin i 1980. Han startede op i den lille landsby Rivadavia, som er en af de vigtigste vinområder i Argentina. De har altså mere end 30 års erfaring med at dyrke vin, hvilket kan smages i de fine nuancer, der indfinder sig i glasset. I dag er det Niels’ søn, Jorgé, der dyrker og driver jorden og gården videre.

Som Noer og Kofod selv skriver, ’’Det er imponerende, at de har fastholdt navnet og tilknytningen til Danmark i et land, hvor det formentlig er svært at udtale vinens navn.’’

Jeg er enig, men uanset er det en vin, der kræver opmærksomhed og de varmeste anbefalinger herfra.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har en bachelorgrad.