5 podcast – der både lærer, underholder og motiverer.

Tørstig torsdag har taget proppen op på en formidabel navnesøster.

Da jeg faldt over denne smukke flaske af navnet Dona Matilde, der måtte jeg bare smage den. Jeg faldt over den på Noer og Kofods hjemmeside, hvor den ligger til en pris på 150 kroner per flaske. Det er en vin, som jeg faldt ret meget for fra første duft og smagning. Det skyldes nok, at den har utrolig meget fylde og smag – hvilket jeg godt kan savne lidt i mange andre hvidvine.

Smagen er fyldig, fed og nærmest smør agtig – hvilket slet ikke er så klamt, som det lyder. Det smager bare lækkert i munden, hvor den også bliver hængende i lang tid. Duften er fuldt med frugter som netop ananas og citrus. Vinhuset skriver selv, at melon også optræder, det finder jeg dog ikke lige. Men der er ingen tvivl om, at den friskhed, der kommer frem i duften giver en fuldstændig vidunderlig smag i munden.

Jeg ville servere den her til lette retter eller retter med meget fedme – eksempelvis pastaretter med fisk og skaldyr eller retter, der indeholder masser af smør eller fløde.

Vinhuset Quinta Dona Matilde ligger helt ude ved Douro-floden i Portugal, hvor de har fået stor succes og betegnes som en af Douro-dalens mest anerkendte vingårde. Du kan læse meget mere om huset her, hvor du også kan finde alle deres andre vine.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 podcast – der både lærer, underholder og motiverer.