Farvel 2018 og hej 2019 – hvad bringer du mon?

Skal 2019 være det år, hvor du rydder op i de usunde påvirkninger?

Det er mandag, hvilket betyder motivationsmandag. Jeg har haft bloggen her siden august 2018, men for første gang kommer der et indlæg af denne slags. Det er noget, jeg har tænkt over længe – jeg vil nemlig gerne inspirere og hjælpe andre til at blive bedre, få mere glæde i hverdagen og motivere til at rydde op og ud. Og det er lige præcis det, som du skal med dette indlæg – hvis du har behov for det vel og mærket.

Et af de steder, hvor jeg har følt mig påvirket negativt i en del år nu, er på Instagram. Der er så meget ’picture perfect’ på den platform, hvor både kendte, mindre kendte og influencere deler deres hverdag. Det er alt fra de perfekte outfits, til den smukkeste avokado mad og perfekte mødre, der lige har født og stadig har sixpack i bikinien 2 måneder efter. Jeg har siden oktober 2012 haft min Instagram profil mathildemajlund, så der var virkelig kommet en del usunde påvirkninger og profiler ind i mit feed, for jeg har ikke rigtigt ryddet op siden 2012.

Det var egentlig ikke så svært at rydde ud i dem, det er ligesom at rydde ud i dit tøjskab. For hvis du er vokset fra dit tøj, så skal det også ud. Det svære er at komme til erkendelsen, at du ikke får de jeans på igen, som sad godt for måske bare 1 år siden. Profilerne kan også være kommet til med gode hensigter, men hvis de ikke længere passer ind i dit liv – så skal de væk. Jeg fulgte personligt selv en masse træningssider, sunde og sukkerfri profiler. Jeg har haft så mange gode hensigter, da jeg i sin tid fulgte dem. Men i løbet af weekenden har jeg revurderet, for jeg har hånden på hjertet ikke lavet en eneste opskrift fra dem eller benyttet en eneste træningsvideo. Der er blevet sorteret kraftigt ud. Jeg har faktisk fravalgt knap 500 profiler, som fyldte i mit feed og gav mig dårlig samvittighed og dårligt selvværd.

Men udover, at jeg har reduceret dem, jeg følger – så har jeg også ryddet ud i mine knap 900 billeder. De betyder hver og en noget for mig, da det er min hverdag, mine veninder, minder og gode stunder, der nøje er blevet udvalgt siden 2012. Men ligesom jeg voksede fra nogle af dem jeg fulgte, så måtte nogle af billederne arkiveres og gemmes et andet sted. I en verden, hvor de fysiske fotografier er en døende race, synes jeg det er utrolig vigtigt at bevare de digitale af slagsen – og det er de blevet.

Du skal rydde op i det, fordi det er rart at finde ny inspiration, som kan berige din hverdag med ny viden og inspirere til andre ting. De profiler, som du skal beholde af dem, som giver dig smil på læben, giver dig en tilfredsstillelse, inspirere eller motivere dig. Så hvis du blev motiveret af at se en masse træningsprofiler i dit feed, så skal du bare blive ved – på den anden side, skal du måske ikke følge en masse flotte kageprofiler, hvis det er din last og det ødelægger et eventuelt mål om at være sundere.

Kan du se min pointe?

Uanset er jeg klar til at finde ny inspiration i 2019, hvor jeg vil følge flere profiler, der promovere og anmelder vin. Det finder jeg langt større glæde i! Så tag en aften, et glas vin og ryd op i dit sociale medie feed. Det er faktisk meget befriende.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel 2018 og hej 2019 – hvad bringer du mon?