Overskud, forelskelse og glæde.

Er det et nederlag?

Alting har en ende, og det samme har min praktik. Den sluttede i går – og jeg kan ikke finde ud af, om jeg er virkelig ked af det eller ret lettet over, at det er slut. Det her været den mest lærerige oplevelse, specielt på et personligt plan.

For at skrue tiden 3 måneder tilbage, så startede jeg som Content Manager for Skribenterne – noget som rent titelmæssigt passede super fint med det, som jeg ville. Jeg ville lave godt indhold til Skribenternes online medier, lave kampagner og generelt skabe leads og brand awareness – hvilket jeg også fik lov til størstedelen af tiden, men da markedsføring ikke sælger sig selv i tekstforfatningsbranchen, så skulle der andet til.

Jeg skulle sælge, skaffe penge i kassen og være den første kontaktperson. Jeg har siddet med det den almindelige dansker kender som telefonsalg i 6 måneder før, så jeg vidste udmærket godt, hvad det gik ud på. Hvad min praktikvirksomhed ikke vidste var, at jeg havde bedt den foregående virksomhed om at sige mig op, fordi jeg fik helt ondt i maven over at ringe til – ja undskyld mig – de sure idioter, som der tit var i den anden ende.

Så nu sad jeg her igen og skulle gøre det samme igen – og efter 2 ugers forsøg, var der ondt i maven, tårer og dårlig trivsel, når jeg skulle op om morgenen. Jeg skyder slet ikke skylden på min praktikvirksomhed, for hvordan skulle de vide, at jeg havde grædt over arbejdsopgaven? Jeg troede jo på produktet, jeg troede på, at dem jeg ringede til, havde brug for det – jeg er simpelthen bare ikke sælger.

Havde jeg lovet for meget? I bund og grund, havde jeg jo nok. Men jeg tog fat i dem og sagde fra, og det var noget af det hårdeste for mig selv at skulle indrømme igen, at det her kunne jeg ikke finde ud af. Men efter lidt tid, og at jeg fik lov at arbejde med andre ting igen, kan jeg ikke se tilbage og være skuffet over mig selv – jeg har blot lært, hvad der er mine styrker og svagheder. Jeg skal ikke sidde i en 100 % salgsposition. Jeg passer langt bedre ind i de sociale medier, markedsføring, projektledelse og generelt koordinering af arbejdsopgaver.

Det er en enorm lettelse, når man tør sige fra og sige, når man ikke kan noget. Heldigvis tillod min virksomhed også, at jeg kunne dette. Det er ikke alle, der er så heldige. Så undskyld til min praktikvirksomhed, fordi jeg ikke kunne løfte opgaven, men tak til mig selv for at turde at sige fra.

Revurder om du laver det, du har lyst til, og gør det helst med et glas til – det er, der man tænker bedst.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Overskud, forelskelse og glæde.