Find dine indre styrker med Mikael Kamber.

Ingen afstand er for stor til os to.

Anita er ikke min ældste veninde, men hun er den veninde, som har fået mig til at rykke mig mest. Hun var der, da jeg lå og græd på en fodboldbane på Ærø. Men ikke på den måde, som mange ville tro. Hun sad ikke ved siden af mig og holdt mit hår, mens tårerne trillede ned ad mine kinder. Hun gik sin vej, mens hun sagde, at jeg skulle tage mig sammen. Hun gad ærligtalt ikke mit drama. Jeg snakkede ikke med hende i lang tid efter, og hun snakkede ikke til mig.

Heldigvis stoppede vores venskab ikke der. Jeg tog mig nemlig sammen, og jeg har gjort det lige siden. Jeg har stadig dårlige dage, og jeg ringer stadig ofte til Anita, når jeg skal brokke mig over livet, kærligheden, arbejdet og alt det andet – og hun gør det samme til mig. Det er rart med en veninde, som man kan vokse sammen med, dele erfaringer med og tage ved lære af. Det kan jeg heldigvis med de fleste af mine veninder, som du kan læse om her. Men Anitas ord ramte mig på et tidspunkt, hvor jeg enten skulle tage mig sammen eller altid være hende, der slæbte drama med sig. Jeg valgte det første, og gudskelov tog hun mig tilbage. Siden da har vi været de bedste veninder, hvor selv den største afstand ikke har kunnet slå skår i vores venskab.

Vi bor desværre alt for langt fra hinanden nu, men vi får det til at fungere – for de gode er værd at gå den ekstra mil for. Så hvad laver to veninder, når de kun ser hinanden 3-4 gange om året? Vi drikker vin selvfølgelig – og masser af det. Vi lavede heldigvis også andet end det, men en god sladdersamtale starter med lidt alkohol. Alkohol og tapas har altid været vores go to, når vi skulle hygge os. Det er vores ting, vores hygge ting. Ja, vi er et gammelt ægtepar med indgroede vaner.

Lørdag blev brugt på god mad, så hvis du nogensinde skal til Sønderjylland, sender jeg mine varmeste anbefalinger til Bov Kro. De servere de lækreste hummerhaler, det møreste kød og den blødeste chokoladekage, der alt sammen smelter i munden. Vi lod os rive med og bestilte en god vin til – jeg smider naturligvis alt den vin op, som jeg drikker. Så følg med inden længe på vinsamlingen, når jeg anmelder de nye flasker.

Husk at pleje dine venskaber, det gør Anita og jeg. Vi kan sagtens gå uger uden at snakke, men når vi gør, så snakker vi som om intet var hændt. Hvis du har bare en veninde, der er ligesom os, så skal du pleje det venskab. Det er dem, der bliver – selv når du er en drama queen.

Husk at drikke en flaske sammen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Find dine indre styrker med Mikael Kamber.