Styrk din faglige profil gennem netværk og personlig branding.

Find dine indre styrker med Mikael Kamber.

Jeg tror, at der er mange, som sidder i et job i dag, hvor de ikke nødvendigvis sidder der af lyst. Og det er så ærgerligt! Du kender det måske selv, du udlever ikke helt din drøm, din passion eller det, som du er allerbedst til. Du har fastlåst dig selv i et race, hvor det handler om prestige, penge eller noget helt tredje. Men hvad ville du gøre, hvis du ikke skulle tænke på penge?

I går aftes var jeg deltager på endnu et skønt webinar. Denne gang handlede det om styrkerne – du ved de indre styrker i dig selv, dem som driver dig ud af sengen om morgenen. Jeg havde inden start modtaget lidt læsestof, som man skulle udfylde inden det gik i gang, men det vender jeg tilbage til.

Jeg sad nu klar foran min computerskærm og vidste slet ikke, hvad jeg skulle forvente mig. Da vi var færdige, sad jeg tilbage med en wow-følelse, hvor jeg var blevet meget mere klar over, hvad jeg selv ville og hvordan min fremtid skulle se ud. Mine styrker blev bestemt italesat – og her snakker jeg som sagt ikke om de styrker, som du skriver på dit CV. Jeg snakker om de styrker, hvor du oplever mest glæde og fuldkommenhed, når du kan bringe dem til overfladen.

Jeg modtog som sagt lidt materiale inden start. På det ene A4 ark var der en grøn cirkel og følgende spørgsmål:

Hvad nyder du at lave?

Hvad synes du er sjovt at lave?

Hvilke aktiviteter kan fylde dig med energi?

Hvilke aktiviteter er meningsfulde for dig?

Prøv selv at skrive svarende ned i den grønne, hvor du tager udgangspunkt i dit arbejdsliv. Hvis dit job ikke er dig på nogen måde eller du ikke opleve noget positivt omkring det, så skal du tage udgangspunkt i din fritid.

Jeg kan afsløre, at mine svar var følgende:

Jeg nyder at være kreativ med mine idéer.

Jeg synes det er sjovt at lægge planer, udføre og afslutte planer.

Jeg bliver fyldt med energi, når jeg lykkedes med en plan.

Jeg synes, at det jeg laver giver mening, når jeg gennem menneskelige relationer kan skabe glæde begge vej.

Nu kommer spørgsmålet til en million – laver du noget, som giver dig energi eller noget som dræner dig? Jeg fandt i hvert fald ud af, at det gjorde jeg ikke. Jeg fandt ud af, at de opgaver jeg sidder med til daglig i min praktik, det er ikke de opgaver, som jeg vil sidde med, når jeg skal have et fuldtidsjob. Jeg kan ikke fortælle dig, om du sidder det forkerte sted, men jeg kan fortælle dig, at du skal arbejde dig hen i mod at lave mindst 1 meningsfuld ting om dagen – ellers risikere du at brænde ud.

Hvis du vil vide mere, kan du med fordel undersøge Mikael Kambers bøger, som tager udgangspunkt i positiv psykologi. Jeg overvejer selv at skaffe mig hans nyeste, som du finder her.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Styrk din faglige profil gennem netværk og personlig branding.