De tror ikke på mig.

Albet i Noya – sommeren 2018 på en flaske.

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg drikker fandens meget vin. Mit største problem er at få taget billeder af flasken til senere brug – specielt da jeg har startet bloggen her. Men når proppen ryger af, så er det svært at lade en god vin stå. Jeg lover at blive bedre.

Men nu til sagen – i dag skal du hører om vinen, som jeg har drukket hele sommeren lang. Jeg stiftede bekendtskab med denne rosé d. 15/06, da min lillebror og jeg skulle hygge os med et glas inden, at vi skulle ud og spise. 70 kroner i Netto, det kunne ikke gå helt galt i byen for os 2 studerende. Skruelåget røg af og flasken røg ned – den var dæleme god. En friskhed og sødme, som hverken virker tør i munden, men heller ikke vælter en omkuld med søde smagsstoffer. Serveret helt kølig på en varm sommerdag, så er den nærmest læskende.

Vinen gør det godt til lette retter og som aperitif. Albet i Noya beskriver selv vinen som værende med intense smagsnuancer af rød frugt, krydderier og balsamics. I munden smager du jordbær, brombær og stikkelsbær. Den er nem at drikke og endnu nemmere at nyde. Den kommer i en serie af 3 slags – du finder ligeledes en rødvin og en hvidvin. De 2, har jeg dog ikke lige givet mig i kast med endnu, men jeg vil da drøne ned og købe dem med det samme.

Albet i Noya er et vinhus i Spanien, som ligger oppe i bjergene bag Barcelona. Min lillebror og jeg var så heldige, at vi havde mulighed for at ligge vejen forbi, da vi var på road trip gennem Europa i juli. Derfor får du lige lidt historie med på vejen. De er det første vinhus i Spanien, der begyndte med at lave bioorganisk vin. Det er egentlig ikke noget, som jeg går op i, men det er nu meget nytænkende, og det kan jeg godt lide. De er beliggende i den lille charmerende by Sant Pau d’Ordal, og herfra driver de selv landet, laver smagninger og har en shop, hvor du kan købe deres vin. Og så er de bare søde til at fortælle, hvis du har muligheden, er de bestemt et besøg værd. Du kan læse meget mere om dem her, og se deres andre vine.

Nu skriver vi september, men hvis du vil nyde den sidste smag af sommer, så er det med at få fingrende i denne vin. Som sagt er den i Netto til 70 kroner. Det her er hverken sponsoreret eller noget, men det burde det være – de kunne da godt lige sende en palle.

Husk at drikke et glas til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De tror ikke på mig.