Værktøjer, der hjælper mig i hverdagen.

Veninder – de er min klippe.

Løfter dine veninder dig eller dræner de dig for energi? Der er rigtig mange mennesker, der suger energien ud af deres medmennesker. Det er med garanti ikke med vilje, nogle har bare mere behov for opmærksomhed. Det vil dine veninder også kræve af dig fra tid til anden. Du skal bare kende dine egne grænser og sætte en stoppe for dem, som kun kan tage fra dig. Jeg er utrolig heldig med de veninder, som jeg har omkring mig i dag.

Det har nemlig ikke altid været en dans på roser, når jeg skulle finde veninder eller beholde dem, som jeg troede var mine veninder. Det er ikke nogen hemmelighed i min omgangskreds, at jeg blev mobbet det meste af min skoletid. Men det er oftest en hemmelighed, hvor ensomt det var, når man var sammen med folk man kaldte eller kalder for venner. Når man er blevet mobbet, så har mange svært ved at stole på nye bekendtskaber. Tankerne er tit de samme for mig – ’kan de overhovedet lide mig’ eller ’vil de vende mig ryggen en dag’?

Misforstå mig ikke, det var ikke fordi jeg ikke havde gode veninder dengang, men de er desværre faldet fra med tiden. Dem som er blevet hængende, håber jeg også bliver i lang tid fremover. For der er nemlig noget ved veninder, som kender dig og dine særheder. De ved, hvor du er god, før du selv er helt klar over det. Det er noget, som du bør udnytte, når du skal lære dig selv bedre at kende. Det er godt at kigge indad, men dine veninder (hvis de er ærlige) vil se dig udefra, lægge mærke til ting, du ikke selv ser.

De ting, bør du virkelig tage til dig. Dine veninder, venner eller hvem du føler står dig nært, vil kunne give dig et klarer og bedre billede af dig selv. Du kan bruge dem til alt lige fra fremlæggelsen over til de mere personlige ting.

Mine veninder har gang på gang stået der, når mit lokum brændte. De har været der, når jeg har tvivlet på mig selv, men de har også støttet mig, selvom de ikke altid har været enige i mine beslutninger. De lytter, når det har været en træls dag på arbejdet og når kærlighedslivet er noget møg. Jeg er endda så heldig, at jeg har veninder, som ikke altid er enige. Jeg har veninder, som går helt tilbage til børnehaven og så har jeg veninder, jeg har mødt fornyelig. Jeg har endda en veninde på 95 år – og de giver mig alle en støtte og en lyst til at forfølge min drøm.

Jeg håber virkelig, at mine veninder ser mig som en støtte – og at de ved de altid kan komme til mig. Jeg har næsten prøvet det hele og vil give mit bedste bud på en løsning, så vi sammen kan blive bedre til det vi vil i livet.

Tag et glas til sammen med dine veninder, venner og dem du har nær. Spørg dem til råds og husk at fortælle dem, at du har dem nær. De har måske brug for at vide det, selvom de ikke siger det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Værktøjer, der hjælper mig i hverdagen.